perjantai 22. heinäkuuta 2016

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku

Paha kakku ja hyvä kakku. Miten ne määritellään? Onko kriteerinä a) maku b) näkö c) joku muu mikä? 

Tein tässä eräänä kauniina päivänä kakun. Tein sen siksi, että jääkaapissa oli kaksi parhaat päivänsä nähnyttä banaania ja ajattelin antaa niille uuden elämän suklaa-banaanikakun muodossa. Tein kertakaikkiaan herkullisen makuisen kakkutaikinan, joka lopputulosta ajatellen olisi kannattanut syödä ennen paistamista. Laitoin taikinan hienoon Nordic Ware-kakkuvuokaan, sellaiseen sydämen malliseen. Tätä kakkuvuokaa on kehuttu maasta taivaaseen blogeissa, kaupoissa ja ennekaikkea tosileipurien toimesta. Käytin uunini hienoa automaattileipuritoimintoa, joka jonkun salamyhkäisen anturin kautta tunnistaa mikä kakku on uunissa, minkä lämpötilan, kosteusasteen ja paistoajan se vaatii. Lähtökohdat hyvälle kakulle oli taattu, miettikää nyt: banaani + suklaa + maailman paras vuoka + automaattileipuriuuni. Ei voi epäonnistua!

Uuni ilmoitti kakun olevan valmis. Kakku näytti kauniilta, tuoksui herkulliselta (luonnollisesti, koska se sisälsi banaania ja suklaata, ei voi olla kuin hyvän tuoksuinen). Pieni jäähdytys ja keikautus. 

Puolet kakusta kiinni vuuassa. Puolet kakusta pitkin keittiön pöytää. Sama on tapahtunut kyseisen vuuan kanssa ainakin 4 kertaa. Ja huomautan vielä tässä vaiheessa, että kyseinen vuoka on muka hyvin erinomainen, ei tartu taikina ja tulee kaunis tasainen paisto. Mai ääs. Ei tullut kaunis kakku. 

Eiköhän tällä keittokirjaan pääsisi
Tämä kakku oli viimeinen niitti. Annoin itselleni kaksi vaihtoehtoa: paiskata perkeleen kakkuvuoka ikkunan läpi tai soittaa kokkitarvikeliikkeeseen ja ilmoittaa että saavat tulla hakemaan paskan vuokansa pois. Valitsin vaihtoehdon kaksi, ajattelin että myyjäraukan mielipaha on helpommin korjattu esim. banaanisuklaakakulla kuin pirstaleinen ikkuna. 

Soitto kokkitarvikeliikkeeseen ei mennyt ihan suunnitelmieni mukaan. Itku kurkussa kerroin että taas meni kakku mönkään, tuli ruma kakku, on paska vuoka, en halua paskaa vuokaa, haluan kauniin kakun, haluan keittokirjojen kuvien näköisen kakun. Myyjä kuunteli hetken, kertoi että kyseessä on oikeasti erinomainen vuoka. Kysyin sitten että mitähän MINÄ teen väärin, jos ei kertakaikkiaan tule kaunista kakkua. Myyjän mielestä vika on tietysti vuuassa, ei leipurissa. Myyjä ansaitsi lausunnollaan  arvostukseni. Sovimme, että vien kakkuvuoan liikkeeseen ja selvitämme missä vika on. Ilmeisesti kyseisillä vuoilla on jonkunsortin takuu. 

Myyjän ammattitaitoinen suhtautuminen ei korjannut kakkua, mutta sokeroi hieman kolhun saanutta sisäistä leipuriani. Ai mitä kävi kakulle? No se tietysti syötiin, eihän maussa mitään vikaa ollut!

Rouva E

1 kommentti:

  1. Hauska, ja mukava että muillakin menee joskus päin mäntyä.

    VastaaPoista