perjantai 1. heinäkuuta 2016

Tiedän mitä teen tänä kesänä

Kesä. Suomalaisten ikuinen unelma, joka toteutuessaan tuottaa usein pettymyksen. Joko kesä on liian kuuma tai liian kylmä, toisinaan sataa liikaa, muulloin liian vähän. Jos ei ole tuulista, on hyttysiä, ja jos on tuulista, on kylmä, tai ainakin tuulista. Suomalaiset odottavat kesälomaa kuin kuuta nousevaa, minäkin odotan, ja saan tovin odottaakin....

Yleensä allekirjoittaneen kesä menee työleirillä, mökillä. Tänä vuonna olen haalinut työleirejä muutaman lisää: mökin hoidon lisäksi, talon maalausurakka ja terassinrakentaminen odottavat tekijäänsä ja pienoinen opiskelu-urakka painaa päälle kesälläkin. En siis pääse kuvaamaan varpaitani riippukeinussa facebookia varten tänä vuonna. Tai jos pääsen, niin heti kuvan oton jälkeen on taas jatkettava hommia.

Onko se sitten huono kesä? Jos vapaa-ajan tehtävä on mahdollistaa itselle tärkeiden asioiden teko, niin silloin voisi sanoa, että kesäni on mitä loistavin! Saan viettää sen kodissa, johon olen rakastunut aivan silmittömästi, osittain mökillä, joka on paratiisini maan päällä, tosin kulkee myös nimellä työleiri, ja saan tehdä asioita joista pidän (ja vihaan samaan aikaan), eli opiskella. Haluaisinko maata valmiilla laiturilla hyvin hoidetun puutarhan rannassa lukien hömppäromaania. Totta helvetissä haluaisin! Itseni tuntien, jaksaisin sitä helposti pari tuntia, sen jälkeen keksisin jonkun kivan "pienen" askareen, kuten tuolien tuunaamisen, ikkunoiden maalaamisen tai talonrakennusprojektin. Tekisin siinä sivussa "pikkuista purtavaa" ja suunnittelisin mökin terassin laajennusta. Samalla manailisin, kuinka mielelläni vain makaisin siellä laiturilla kirjan kanssa.

Rouva E





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti